Sterkte wensen bij chemo

Sterkte wensen bij chemoHet is altijd moeilijk om te weten wat te zeggen en hoe om te gaan met iemand die pas gediagnosticeerd is met kanker en een chemokuur moet ondergaan. Het is belangrijk dat de vriend of het familielid echt sterkte gewenst wordt. Als het niet kan met woorden moet je op zoek naar sentimentele, creatieve geschenken die de patiënt kunnen doen glimlachen.

Soms zijn geschenken die minder kosten de meest waardevolle. Kom hieronder meer te weten over sterkte wensen bij chemo, enkele sterkte cadeaus om iemand sterkte te wensen.

Sterkte wensen bij een chemo

Hier zijn een aantal geschenkideeën voor mensen die echt aanmoedigingen nodig hebben tijdens een heel moeilijke periode in hun leven. We geven een aantal suggesties voor een geschenk, maar je moet er rekening mee houden dat je het geschenk moet aanpassen aan de individuele behoeften van de getroffen persoon.

  • Ervan uitgaande dat de vriend of de geliefde zal moeten omgaan met haarverlies is het niet ongepast om een zachte hoofddoek, eventueel in kasjmier, als geschenk te geven. Als de patiënt in staat is om tussen de behandelingen door in staat is om met jou op stap te gaan, kun je altijd samen gaan winkelen om het uit te proberen. Je kunt ook gaan voor een sjaal of een poncho als het om een vrouw gaat. Tijdens een chemokuur heeft de patiënt het meestal koud of krijgt ze plots koude rillingen. Een sjaal of een poncho is zeker een doordacht cadeau.
  • Een fles lavendelolie is zeker ook een origineel geschenk. Dit helpt tegen veel nevenwerkingen van de chemo zoals slapeloosheid, paniekaanvallen, angst, enz. Het zal ook kalmerend werken wanneer er enkele druppels toegevoegd worden aan een warm bad.
  • Een cd of dvd kan ook voor afleiding zorgen. Muziek is altijd goed voor de ziel. Je kunt het eventueel combineren met een koptelefoon. Een paar goede dvd’s kunnen bekeken worden wanneer de patiënt tijdelijk het bed moet houden.
  • Je kunt ook een mand samenstellen met zachte verzorgingsproducten. Meestal heeft een chemokuur een invloed op de toestand van de huid. Zorg voor niet geparfumeerde producten want geparfumeerde soorten zullen waarschijnlijk misselijk maken. We denken hier aan handcrème, crème voor de behandeling van een schrale huid…
  • Natuurlijk kun je ook altijd je steun en medeleven uitdrukken met een bos bloemen. Informeer eerst of de patiënt zich niet misselijk gaat voelen door de geur van bloemen of ga op zoek naar bloemen met veel kleur die weinig of geen geur afgeven.

Hopelijk zal een goed doordacht geschenk de kankerpatiënt de nodige moed geven in zijn strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte.

Sterkte wensen bij chemo
Rate this post