Sterkte jaar na overlijden

Sterkte jaar na overlijdenHet is nu een jaar geleden, die geliefde persoon die jou moest verlaten. Veel te vroeg natuurlijk. Nu, een jaar later, besef je maar al te goed wat die persoon voor je betekende. Deze ‘verjaardag’ gaat niet zomaar voorbij. Gevoelens van pijn, frustratie gaan door je heen.

Maar anderzijds ben je dankbaar dat die persoon in je leven was. Kom hieronder meer te weten over sterkte jaar na overlijden, sterkte wensen en cadeaus om iemand sterkte toe te wensen, bijvoorbeeld met een prachtige bos bloemen en een bijbehorende boodschap.

Tips om iemand sterkte te wensen een jaar na overlijden

Hoe ga je deze speciale dag doorbrengen of ervaren? Je wil troost, je wil die persoon speciaal herdenken. Dit kan op allerlei manieren. In ieder geval: volg je hart en doe het op jouw manier. Wij willen jou alvast helpen jou met een paar mogelijkheden op een rijtje te zetten.

  • Breng wat vrienden of familie van de overledene bij mekaar en haal herinneringen op. Bekijk foto’s van vroeger of drink zijn of haar favoriete wijn. Speel zijn of haar lievelingsmuziek. Belangrijk is dat je troost vindt bij mekaar. Woorden hoeven niet altijd; gewoon samen bij mekaar zijn en mekaar begrijpen, is al heel wat.
  • Koop een bloemetje en breng het naar het graf. Kies iets moois en opbeurends. Want zo zou de persoon in kwestie het ook wel gewild hebben, niet? Praat wat met hem of haar. Er waren misschien nog zoveel dingen die je wou zeggen. Misschien hoort zij of hij jou wel, Sterkte jaar na overlijden‘ergens’, en het lucht in elk geval op om het nog eens te kunnen uitspreken.
  • Ga nog eens voor één keer naar dat favoriete plekje waar jullie samen fijne uren hebben doorgebracht. Gun jezelf de tijd om even stil te staan en je verdriet toe te laten
  • Misschien voel je je op één of andere manier schuldig omdat jij er nog bent en hij of zij niet. Wees even stil en bedenk welke plannen of dromen zij of hij nog had. En misschien kan je, op jouw eigen wijze, toch één van die dromen nog waarmaken. Het zal je het gevoel geven toch nog iets voor die geliefde persoon te kunnen doen.
  • Plan al iets concreets dat je volgend jaar zal doen, na 2 jaar overlijden. En kijk uit naar die datum. Natuurlijk denk je vaak aan die persoon, maar dergelijke planning geeft jou steun en een houvast, en vermijdt de angst dat je die persoon wat zou verwaarlozen.

Wij wensen jou alvast heel veel sterkte in deze moeilijke dagen. Koester wat er is geweest, vecht niet tegen verdriet of frustratie, maar laat die mooie gedachten de vrije loop.

Sterkte jaar na overlijden
4.9 sterren, 7 beoordelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *