Sterkte collega

Sterkte collegaEen collega is vaak meer dan alleen iemand waar je toevallig mee samenwerkt. Door dagelijks geruime tijd met elkaar door te brengen, wordt een werkrelatie vanzelf meer en meer een vriendschap. Juist om deze reden wil je je collega volop steunen wanneer hij of zij door een moeilijke tijd gaat.

Je wil dat je collega zich in deze periode niet alleen voelt doch weet dat hij of zij op jouw steun en medeleven kan rekenen. Maar wat is de beste manier om sterkte te wensen?

Sterkte collega tips

  • Zeg sterkte met een boeket bloemen

Wanneer je collega bijvoorbeeld een dierbaar iemand is verloren, dan is het niet altijd eenvoudig om de juiste woorden te vinden. Een bosje bloemen kan in zo’n situatie uitkomst bieden. Misschien weet je wel wat de favoriete bloemen zijn of anders wel zijn of haar favoriete kleur.

Aan de hand hiervan kan je een boeketje samenstellen dat je collega zeker op prijs zal stellen. Met het kleurige boeket laat je zien dat je aan hem of haar denkt en dat hij of zij in deze periode van rouw en verdriet op jouw steun kan rekenen. Vergeet niet om ook nog op het kaartje bij de bloemen een persoonlijke tekst te schrijven waarin je een hart onder de riem steekt.

  • Gele rozen staan voor sterkte en steun

Sterkte collegaWil je je collega een bosje rozen sturen? Normaliter worden rozen verbonden met liefdesuitingen, maar dit geldt vooral voor rode rozen. Rozen komen echter in vele kleuren en elke kleur rozen heeft een andere betekenis. Zo staan gele rozen voor vriendschap, maar kunnen zij ook een teken zijn dat je om iemand geeft. Zwarte rozen symboliseren een vaarwel wanneer iemand is overleden, maar het is minder gepast om deze aan een rouwend iemand te geven; zwarte rozen zijn meer voorbehouden aan een begrafenis of crematie.

  • Sterkte voor de kinderen

Wanneer iemand is overleden of iets anders ernstigs is gebeurd, wordt vaak als eerste gevraagd hoe het met de kinderen gaat. Bij het geven van presentjes om sterkte te zeggen tegen de familie, worden kinderen echter vaak vergeten. Heeft je collega kinderen? Denk dan ook aan hen en geef ze bijvoorbeeld een knuffel om stevig vast te houden of een dagboek waarin ze hun gevoelens kunnen uiten. Oudere kinderen kan je bijvoorbeeld een film of computerspel geven, zodat ze wat afleiding hebben en niet volledig opgaan in het verdriet.

Sterkte wensen aan een collega bij griep:

Wanneer je collega griep heeft en hem of haar beterschap wilt toewensen kan het leuk zijn om met een fruitmandje aan te komen.

Sterkte collega
5 sterren, 6 beoordelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *